Min erfarenhet av ansiktsyoga

Posted On Sep 21, 2023 |

Varför jag lär ut om ansiktsyoga

I dag delar jag med mig av min erfarenhet med ansiktsyoga, något som kanske aldrig skulle ha kommit in i mitt liv om det inte vore för min egen personliga historia.

I min födelsejournal finns berättelsen om den lilla flickan som föddes med en halvsides ansiktsförlamning.

Min uppväxt

Inte minst under tonåren, önskade jag ett sätt att aktivera de muskler som inte fungerade som de skulle. Jag saknade möjligheten att le symmetriskt och förmågan att blunda med mitt högra öga.

De medicinska alternativen som läkarna erbjöd inkluderade att sätta in guldkorn i mitt ögonlock samt genomgå en operation där ett glasrör skulle placeras genom min tårkanal och in i näsan. Jag kände att det måste finnas en annan väg, en som inte involverade kirurgiska ingrepp.

Min lärare Fumiko Takatsu
väckte mitt hopp

Hon hade själv upplevt asymmetri i ansiktet efter en trafikolycka. Hon utvecklade "The Face Yoga Method" och kunde få tillbaka symmetri.
Hon upptäckte också att hennes övningar hjälpte till att föryngra ansiktet vilket bidrog till att hon började undervisa andra i sin metod.

När jag provade Fumikos övningar såg jag snabbt resultat.
Jag anmälde mig till hennes Face Yoga Teacher-utbildning och blev certifierad år 2019.
Vad som ytterligare har förbättrat mina resultat är de kunskaper jag har fått kring fascian, vår bindväv, och hur man kan aktivera nerver och muskler med till exempel tekniker som Brügger-metoden.

Ny självbild

I dag har jag fått stärkt självkänsla då hela mitt utseende förändrats, inte minst upplever jag mer avslappning i mitt ansikte. 

Jag lär nu ut övningar och tekniker för att stärka ansiktsmusklerna. Här ser jag hur fler och fler hittar sin inre skönhet när de prioriterar sig själva.

Jag har även haft möjligheten att hjälpa enskilda kunder med ansiktsasymmetrier orsakade av exempelvis virus och stroke. Att vara en del av deras framgångsresa mot att återfå delar av sin mimik är en ovärderlig och tacksam erfarenhet.

Våren 2023 lanserade jag min första onlinekurs på 8 veckor – "Kom igång med Ansiktsyoga."
Responsen på mitt koncept blev så positiv och har inspirerat mig att fortsätta dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till ännu fler.

Fördelarna med ansiktsyoga är många:

- inga biverkningar
- förbättrad cirkulation
- friskare hud
- ökad avslappning
- ökad självkänsla.

För att lyckas med ansiktsyoga är det viktigt att inte bara träna ansiktsmusklerna
Det är också avgörande att skapa cirkulation och avslappning för att kunna aktivera de områden du vill förbättra.
Det enda som krävs är att du hittar en daglig rutin som fungerar för dig och som ger dig 5-15 minuter varje dag.

I mina kurser betonar jag helheten och uppmuntrar även att arbeta med sin hållning och hitta avslappning i muskler och bindväv.